Noticias

02 marzo 2017

Perfil: Justin Webster

Perfil: Justin Webster

Justin Webster

Justin Webster és un creador audiovisual anglès que, des de fa anys, viu i desenvolupa la seva feina a Barcelona. La seva darrera proposta, Muerte en León (2016), co-escrita amb Enric Bach, investiga l’assassinat de la presidenta de la diputació de Lleó Isabel Carrasco el 2014. La sèrie ha trencat esquemes amb una narrativa trepidant aplicada al camp de la no ficció, reivindicant el potencial d’un format fresc i abordant una temàtica complexa amb pols i mirada crítica.

La seva formació en literatura clàssica i la seva experiència laboral prèvia com a periodista han generat el substrat de la metodologia única de Webster a l’hora de tractar el documental, on la història pren protagonisme absolut i les formes agafen maneres de ficció per aconseguir que l’espectador quedi clavat a la butaca amb un producte que de base és pura recerca periodística.

Des del seu multipremiat primer film, FC Barcelona Confidential (2004), Justin Webster ha tocat tota classe de temes, del terrorisme jihaidista a la vida de Gabriel García Márquez, passant per perles com I Will Be Murdered (2013), sobre un advocat de Guatemala que va predir el seu propi assassinat a Youtube. Amb Muerte en León firma la seva primera incursió en el territori seriat.

Webster estará en el Serielizados Fest para hablar sobre la no ficción con Enric Bach y Carles Porta.